Retningslinjer for informasjonskapsler

Vi bruker betegnelsen ”informasjonskapsler” om informasjonskapsler og andre liknende teknologier som omfattes av EU-direktivet om personvern i elektronisk kommunikasjon.

Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsler er små datafiler som nettleseren lagrer på datamaskinen eller enheten din. Informasjonskapsler hjelper nettleseren din å navigere på et nettsted, og informasjonskapslene i seg selv kan ikke hente frem informasjon som er lagret på datamaskinen eller filene. Se forøvrig "Innhenting av ikke-personlig informasjon".

Når en server bruker en nettleser til å lese informasjonskapsler, kan det bidra til å gjøre nettstedet mer brukervennlig. For å beskytte ditt personvern gir nettleseren din et nettsted tilgang til kun informasjonskapslene som allerede er sendt til deg.

Hvorfor bruker vi eller tredjepartsleverandører informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler for å lære mer om måten du bruker innholdet vårt på, og for å gi deg en bedre opplevelse av nettstedet.

Informasjonskapsler kan blant annet huske innstillingene dine i et gitt tidsrom, og hjelpe til i navigasjonen, samt skille din arbeidsøkt fra andre brukeres arbeidsøkt. Informasjonskapsler hjelper deg også til økt sikkerhet ved utfylling og innsending av skjemaer.

Noen av informasjonskapslene vi eller tredjepartsleverandører bruker er øktinformasjonskapsler som forsvinner når du lukker nettleseren, mens andre er faste informasjonskapsler som lagres på datamaskinen i en lengre periode.

Hvordan avviser og sletter jeg informasjonskapsler?

Hvis du ønsker det kan du avvise eller blokkere informasjonskapslene fra oss eller nettsteder som tilhører tredjepartsleverandører ved å endre innstillingene i nettleseren. Se Hjelp-sidene i nettleseren for ytterligere informasjon. Husk at de fleste nettlesere godtar informasjonskapsler automatisk, så hvis du ikke ønsker å bruke informasjonskapsler, kan det hende du må slette eller blokkere informasjonskapslene manuelt.

Googles bruk av DoubleClick-informasjonskapselen lar Google og deres partnere vise annonser til brukere av nettstedet basert på deres besøk på dette nettstedet og/eller andre nettsteder på Internett.

Du kan velge bort bruken av Googles DoubleClick-informasjonskapsel for interessebasert annonsering ved å gå til Googles annonseinnstillinger. (Du kan også velge bort en tredjepartsleverandørs bruk av informasjonskapsler for interessebasert annonsering ved å gå til aboutads.info.)

Du kan også gå til www.allaboutcookies.org for informasjon om hvordan du sletter eller avviser informasjonskapsler og om informasjonskapsler generelt. For informasjon om bruk av informasjonskapsler i mobiltelefonnettlesere, og for informasjon om hvordan du avviser eller sletter informasjonskapsler på mobilen, kan du lese håndboken som følger med håndsettet.

NB! Hvis du avviser informasjonskapsler vil du fortsatt kunne gå inn på nettsidene våre, men noe du er ikke garantert all funksjonalitet.